2019-05-06 310 浏览
去屯门三圣食海鲜,本应系充满期待,可能就系因为太大期望,换来更大的失望。礼拜日同屋企人去「泰海鲜」食晚饭,点知中大伏,泊车就预咗一系泊街交低$320,一系就泊烂地,不过一个钟$40真系好过去抢,见到呢间餐厅有代客泊车,谂住应该会平过烂地,点知泊咗一个钟就$50,食完餐饭唔高兴之余仲要泊车钱都俾得唔顺,早知泊街益政府好过。海鲜自己买咗$1500,呢度埋单再加$1500,6个人食海鲜其实价钱系合理,但系质素真系用价钱反映出黎!非海鲜类别:第一味:烧汁猪扒,如果以一间普通大排档黎讲系合理。第二味:炸子鸡,系好食,皮脆肉嫩,不过系唯一一样我觉得好食嘅𩠌。第三味:生菜包,辣到我以为自己食紧辣椒。第四味:冬荫功,唔讲以为自己饮紧罗宋汤,色水已经好差,味道系甜多过酸辣。第五味:马拉盏炒通菜,呢份连辣味都冇。海鲜类别:第六味:蒜蓉粉丝蒸蛏子王,蒸得老食落韧,厨师们真系要去再培训。第七味:姜葱炒蟹,真系好老实讲,我未食过一碟冇味嘅炒蟹,佢系落芡落到炒蟹起咗层啫喱咁。第八味:芝士龙虾伊面,正如上述所讲,班厨师真系要去再培训,焗到龙虾肉到硬埋。第九味:蒸鱼,时间控制得好过其他,算系正常水准。总结,请我都唔会
非海鲜类别:
第一味:烧汁猪扒,如果以一间普通大排档黎讲系合理。
第三味:生菜包,辣到我以为自己食紧辣椒。
第五味:马拉盏炒通菜,呢份连辣味都冇。
海鲜类别:
第九味:蒸鱼,时间控制得好过其他,算系正常水准。

总结,请我都唔会再食,完。