2024-07-23
痴鸡浓汤米线 - 招牌痴花胶鸡浓汤米线 $68QR code落咗单冇耐,店员就即刻摆咗两个锅喺面前,然后好快就出咗米线。原来米线同汤系分开上。汤底连𩠌会摆上火炉keep住温度,令你可以全程都食住暖暖嘅米线🤩味道都好唔错,呢个浓汤米线好鲜甜又有浓郁鸡汤味道,鸡肉大大嚿,花胶都唔少,真系食极都有!米线软度适中,偏软少少但接受到,钟意食花胶鸡米线嘅朋友唔好错过~痴鸡浓汤米线 - 药膳黄酒花胶鸡汤米线 $68同样汤底都系摆喺个锅上面,药膳味道浓郁,但唔苦涩,超养生!老窦叫我饮埋个汤,因为觉得me毒气太深☠️😂 呢碗嘅鸡肉冇咁大嚿,但系有好多嚿😍 鸡肉肉质都鲜嫩,仲好足料,仲有唔少嘅云耳同花胶🤩佢俾咗个装鸡骨嘅兜,好贴心。每张枱侧边都有冚熄火嘅盖,所以你想几时熄火都可以👏🏻小食 - 黐胶肥牛(足半磅) $52本身对肥牛都冇咩期望,主要系爸爸要食肉先叫,但又估唔到薄薄既肥牛吸晒个酱汁后系几惹味,牛既鲜味又穿出左,净系食佢捞白饭都搞得掂一餐🙊小食 - 手拍青瓜一样惹味,青瓜爽口,size适中,酱汁少辣但几入味,唔错 (同肥牛个汁唔同的)😋结论🫰火烧痴胶鸡好有诚意😆🫰味道唔错🫰店员友善,同我哋讲冇人排队
痴鸡浓汤米线 - 药膳黄酒花胶鸡汤米线 $68
小食 - 黐胶肥牛(足半磅) $52
小食 - 手拍青瓜
结论
🫰火烧痴胶鸡好有诚意😆
🫰味道唔错
🫰店员友善,同我哋讲冇人排队坐多阵都得,唔使急住走🫶
小店座位唔多,有机会要排队㗎,但会支持🤘🏻
CP值:9/10
餐厅资料