2024-04-16 48 浏览
水门鸡饭$54 水门鸡饭就系呢一间餐厅嘅招牌鸡饭,佢嘅鸡皮煮完之后过咗冷水,所以好爽同埋好弹牙,而且鸡肉都好嫩滑。你会见到一碟饭里便足足有成嚿鸡髀肉咁多。水门鸡饭嘅饭就系油饭啲油饭都食到好香嘅鸡油味好惹味同埋送饭。沙嗲串烧$42 串烧配埋嘅沙嗲酱完全唔辣,但系你会食到香浓嘅咖喱味。加埋秘制嘅泰式调味,串烧变得非常好味。鸡杂$48 鸡杂里面有鸭血鸡肠同埋鸡肾。餐厅嘅煮法系烚咗佢哋先,然后再会上菜嘅时候配埋地制嘅调味料俾你去点嚟食。要特别提就系呢一个炸鸡酱真系好好味。佢系甜辣酱,而且当啲鸡点咗呢个酱之后甜甜地但系又会有辣嘅感觉。如果食水门鸡饭嘅话佢系唔会送埋呢一碟酱俾你记住要主动问服务员拎呢一碟酱
水门鸡饭$54

沙嗲串烧$42