2012-11-12 5346 浏览
每年都会泥一次Essence食自肪餐,因为真系好好食,食材新鲜。今次食中午,因为我迟到,职员都会打俾我,帮我改时间,但都继续留返个位俾我。入到去即刻开始揾野食,不过都发现,平日的时间都几多人食自助餐㖞。冷盆好好食,有冷面,有每次我泥食自助餐都会食的德国薯仔沙律,好浓的薯仔味,有一个青瓜香桃肠仔,整体上夹得好好。之后进军青口,冻蟹,鱼生,鲍片,真系好新鲜,不过今次无翡翠螺,好失望,因为真系想食翡翠螺而泥。热的食物有好多,白汁焗鸡皇,个鸡好滑,而烧汁鸡扒吸收哂烧汁,正。炸墨鱼圈,好硬。炒饭炒面,味道一般,妈妈煮得仲好食。有秋刀鱼,好鲜味,好多肉。烧卖味道一般,仲有鸡包仔,冬菇味好香。仲有咖哩等等‥‥‥甜品好多款,最好食都系泡芙,同埋朱古力布甸,好浓朱古力味,仲有木槺布甸,芝士饼,朱古力喷泉。窝夫热哄哄,加上奶同士多啤梨汁,正。仲有朱古力、芒果雪糕,味道一般。下次都系食晚饭好d,感觉上似多d野食,同埋会多人d,气氛又会好d。服务员收碟好快,见无水又会好快加水,环境好靓,而且价钱都平,值得推介。
冷盆
德国薯仔极品!
青口、冻蟹新鲜!
白汁焗鸡皇
烧汁鸡扒
甜品
期待已久的窝夫
朱古力布甸

2012-11-12
冷盆
德国薯仔极品!
青口、冻蟹新鲜!
白汁焗鸡皇
烧汁鸡扒