2021-03-07
今晚过咗嚟观塘食嘢,屋企人想食日本嘢,见到呢间一本食堂好似好正,于是入咗去食dinner 😆地狱海鲜乌冬 ($76)- 又钟意食辣又系海鲜迷嘅嘅我毫不犹豫就拣咗个辣海鲜乌冬,叫咗中辣,辣度啱啱好,好惹味,有海鲜嘅加持底下,辣汤好爽口开胃,一啖接一啖,停唔到口😋- 海鲜种类都多样,有青口、大虾、虾仁、蚬肉、鱿鱼,各式各样,非常丰富😆三文鱼亲子丼 ($80)- 三文鱼丼摆盘好靓,望落去已经好吸引,未食都望晒口水🤤- 三文鱼肥美得嚟好有光泽,新鲜甜美;蟹籽大粒胀卜卜,好有咬口,仲有中华沙律、青瓜丝等等,成个口感配搭一流盐烧挪威鲭鱼 ($58)- 鲭鱼非常大条厚身,皮脆肉多,肉质结实,鱼嘅鲜味锁晒入去,香港惹味,连埋柠檬汁更加系锦上添花💛餐厅设计得好雅致,有好多日式元素,地方都好阔落,最赞嘅系食物优质,食得好满足👍🏻
地狱海鲜乌冬 ($76)
地狱海鲜乌冬
三文鱼亲子丼 ($80)
- 三文鱼丼摆盘好靓,望落去已经好吸引,未食都望晒口水🤤
三文鱼亲子丼
三文鱼亲子丼
盐烧挪威鲭鱼 ($58)
盐烧挪威鲭鱼
盐烧挪威鲭鱼