2007-10-03
一直都想去试下近期新开又新兴嘅汉堡包店,Shake'em Buns同呢间.系一个星期一试咗,知道唔会再嚟.两个人叫咗两份歺-classic burger (w/ cheese)+薯角再试埋绿茶奶茶.比咗钱会有服务员送上食物到你坐嘅枱.食店环境唔算舒适.有D枱好似放系商场中间,有少少in the middle of nowhere嘅感觉.加上食店附近冷清,有一边对住上船嘅waiting area,灯光昏暗,唔会坐得耐.至于食物,3样嘢都做得唔好,1)汉堡- 牛肉唔够肉香亦冇肉汁, 最唔得个包系暖偏冻嘅2)薯角- 睇落唔错,但食落油'益'味甚重,有时D炸嘢都会有少少油味,不过系热气嘢D油香味,唔系'益'味.3)绿茶奶茶- 又系望落去OK,好似好浓滑,但饮落净系一杯奶,完全冇绿茶味收钱take order嘅服务员目无表情.食店气氛加埋环境死气沉沉,去一次就够啦.
至于食物,3样嘢都做得唔好,
1)汉堡- 牛肉唔够肉香亦冇肉汁, 最唔得个包系暖偏冻嘅