2011-08-13
今晚约左朋友系屯门食饭,朋友话见到有间新开张既日本嘢应该唔使等位,就嚟左试下,我们三个人点左一份两人吉列餐及一份意粉餐一齐食,餐牌的图片都好吸引好丰富.意粉餐跟了忌廉粟米鸡粒汤,个汤实在系太结了,好似系酱汁多d,其实系冇咩味道的,真的好怪,料都多,但系如果可以加多一点水会似番一碗汤多d.吉列炸猪扒加海鲜套餐好大份,卖相都好吸引,忍唔住要试下啦,先食炸虾,大大只,虾肉系好爽口的,但个粉酱好厚,唔多松化,再试猪扒先,哗,块皮同d肉分开左,d猪好多筋,好难咬得开呀,个粉酱一样太厚,猪系冇咩味道的,真的唔好味!! 蚝我冇食,朋友话系ok的,不过都系一样粉酱太多太厚,我食左一只帆立贝,同一个结果就系d粉酱太厚,入面的帆立贝炸到好老好硬,一d鲜味也没有!!!!!!!!!!!配菜的椰菜丝加埋d麻酱一齐食系ok的,但系好多水!!套餐还跟一份炸芝士狮子狗卷,这个味道都几好,芝士都系流晒出来的,唔会好油腻呀!!海鲜汁海鲜意粉出场,个卖相都唔多讨好,d意粉好结,酱住一旧的,海鲜有好几只虾,帆立贝一只及青口两只,朋友食左一碗话酱住左个口,我都食左少少但系真的很难食落去,虾其实都冇咩味,真的好唔得㖞!!!!!!

海鲜汁海鲜意粉出场,个卖相都唔多讨好,d意粉好结,酱住一旧的,海鲜有好几只虾,帆立贝一只及青口两只,朋友食左一碗话酱住左个口,我都食左少少但系真的很难食落去,虾其实都冇咩味,真的好唔得㖞!!!!!!!!!!

我地3个人都食唔晒,份量都好多及好滞,仕应不时问我地使唔使收左个仲有椰菜丝既碟,但系另一边箱又有仕应问我地使唔使加d椰菜丝,真的很矛盾!! 仕应的服务其实系ok的,因不时都有替我们加水!!

最后上埋甜品及餐饮,甜品系朱古力奶冻,朋友食左一口就放低左,因为好硬又冇咩朱古力味,我食左几啖都停手,因为真的好硬,唔知食紧咩甜品!!

饮品我点左桂圆茶,朋友都点柚子茶,佢地话正常啦!我的都系正常,不过个杯就唔多配合间餐厅,似茶餐厅既杯咁,有待改善!!!!!

食物的质素真的要改进一下,这样很难再有下一次了!!!!!!!
2011-08-12