2024-11-15 0 浏览
之前老公生日,谂住要去食啲好嘢,话晒平日都系食啲家常野,朋友介绍咗间日本餐馆有fine dining,就带老公嚟呢度食。入面嘅氛围好唔错。第一道系日式浓汤,上菜方式好可爱,细细一杯好似饮茶咁🍵不过味道好正,好浓郁嘅汤,好饮。再嚟就系炭烧茄子🍆鱼卵拌鱿鱼配青瓜同西京味噌秋葵。好特别,好香,有清凉,搭埋食有好丰富嘅味道同口感。下一道系和牛同佢哋嘅日本蛋🥚配埋食真系一流,牛肉好有咬劲,而且味道好足。入面仲有啲配菜,蘑菇处理得好靓,又新鲜💦再嚟就系酱油虾海胆和牛他他饭,系几种料参埋一齐。我系攞旁边嘅紫菜嚟包住食。紫菜脆脆,入面嘅料嫩嫩,味道十分正,好好食。接住嚟系和牛汉堡,有好香嘅芝士味,加埋番茄肉酱,一啖咬落去,超美味。佢哋嘅炭烧牛肉都好唔错,散发住浓郁嘅香气,煮得好有层次感,口感好佳。最后系饭入面有和牛、蘑菇等,仲有一碗汤。好香,有住牛肉味加埋软嫩嘅蘑菇,同饭一齐食,一啖落去,后面饮埋佢哋嘅汤,美味!系个唔错嘅omakase体验,食得好舒服。

入面嘅氛围好唔错。

系个唔错嘅omakase体验,食得好舒服。