之前经过尖沙咀唔知食咩好,行到海港城就入咗呢间食😂想讲佢真系开系商场末端,冇咩人行过嘅地方,揾咗劲耐😅🐮🐟姚姚酸菜鱼拼水煮牛肉 $208啱哂钟意多口味人士,一盆满足哂两个愿望🤪酸菜鱼本身系跟嫩滑嘅鱼肉,鱼味唔太重😗酸菜真系几酸,成个汤都系个阵味🙂有成抽花椒落咗汤,但系只有香而不麻😛水煮牛肉就真系又香又麻,仲辣到喷火🥵牛肉应该腌过,系嫩滑牛,唔系薄切,所有几有口感🤩底仲有啲宽粉索哂汁,吸收哂啲精华🤤顺带一提,话就话二人份,其实可能3-4人份,仲可以叫啲配料再饱肚啲✌🏻✨姚姚丰盛四重奏午餐$88问过星期一至日都有供应,多人食嘅话,另外叫呢个餐几抵🤑开头叫咗谂住当有多个小食,单叫小酥肉都$82份😮宜家套餐应该细份啲,仲包饭+嘢饮+甜品,两个人食啱啱好😏🐷黄金脆炸小酥肉 +凉拌莴笋丝即叫即做,送上枱仲脆卜卜、热辣辣🔥有啲似shake shake薯条咁,落咗好多味粉系面,要自己兜两兜入哂味先正🤓莴笋食完有啲清爽嘅感觉,食完啲热辣辣同油腻嘢,咬返啖就最fresh了😉🌈三色冰粉虽然只系细细碗,但系份量都好够,因为落咗好多配料😍有提子干+花生+红豆,冰粉底好似话系乌龙茶底,口感同味道好丰富😆🥒爆打青瓜

🐮🐟姚姚酸菜鱼拼水煮牛肉 $208

✨姚姚丰盛四重奏午餐$88

🐷黄金脆炸小酥肉 +凉拌莴笋丝

🌈三色冰粉

🥒爆打青瓜柠檬茶
如果钟意lays青瓜薯片,应该都会钟意呢杯,因为真系劲似🤣柠檬味就唔多觉,但系青瓜个种冰爽感,真系可以last好耐😎

评分-回头草指数(🍀🍀🍀🍀🍀满分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
环境:🍀🍀🍀