2019-04-11 1067 浏览
发现新开餐厅同朋友试一试,惊冇book 位要排队,打电话过去先佢话留俾我地。15分钟去到点知得一枱客。。。心谂可能我地太早(6pm)。坐低即刻送上一碟瓜子,本人唔太中意食瓜子所以觉得冇乜特别。我地叫左麻辣小辣同蕃茄鸳鸯锅。我地得2个人因为太早加上唔系好肚饿,火锅料叫得比平时少。牛小排,桂花蚌,黑毛肚,墨鱼滑,莴笋,木耳,冻豆腐。。。叫左渣竹䉀茅根,但个staff话无晒所以我地转左酸梅汤。。但6pm 已经冇晒都几诡异。嘢食份量比较少,如果5人以上可能要double 上,如果唔系一人只食到一两片/旧。个牛小排就少得可怜,我地叫细份不过冇谂过得十块左右而且好簿同好细块。黑毛肚系我中意嘅质地都OK...不过相对之前CWB 另一间过江龙麻辣火锅依个价钱人地大碟d同厚身d。墨鱼滑同桂花蚌都系普通质素,中规中矩。莴笋都系十片左右都算厚切唔会一阵风𠮶种。冻豆腐吸晒d麻辣汤好惹味。个麻辣汤底好明显须然调较左香港人口味,食落都会有阵牛油味系唔错嘅。讲下服务喇,食左成餐楼面净系见到一个著西装嘅staff 同企门口嘅女staff, 火锅料黎齐晒但都无提供𠮶d芫茜蒜茸葱粒俾我地加,但酱料费收$25 一位㖞,枱面
讲下服务喇,食左成餐楼面净系见到一个著西装嘅staff 同企门口嘅女staff, 火锅料黎齐晒但都无提供𠮶d芫茜蒜茸葱粒俾我地加,但酱料费收$25 一位㖞,枱面就有香油,酱油同醋。。纸巾有一张俾我地😅加汤都系要叫人先加,同埋只系加左一边就走左,其实唔明点解都冇乜客都好似好忙咁。。不过又唔系黑面果d 而且态度都几好,只系唔太主动加野,但收野都收得好快。食完未够8点眼见多左3 枱客,不过依个位置确实难d会有walk-in 客,如果唔系突登揾上黎都唔会经过。。。计埋加一共$1146。如果系依d 食材同份量黎讲相比同类型嘅打边炉都算系几贵,不过依个地段冇办法。所以试左一次就算了。。。