2020-03-21 1666 浏览
帮姊妹庆生,当然要食返餐好嘅!今次食呢个「特别锅会席料理」,前菜系莫札特蔬菜究极水沙律,同以往嘅日式沙律好唔同,因为系无任何酱汁,全靠蔬菜够新鲜;然后系三式刺身同五式寿司,全部都好新鲜,一啲腥味都无,最正系个半生熟牛寿司,牛肉面轻轻灼熟,底层生生地,入口即溶;仲有个海胆军舰,新鲜鲜甜到极点;扬物又点少得天妇罗,但今次系点椒盐并唔系点天妇罗汁,颇为特点。重点锅物嚟啦,套餐有三种选择:涮涮锅、寿喜烧同蒸笼料理,姊妹拣咗个寿喜烧,配料除咗杂菜外,点少得主角,有呢个熊本黑毛和牛、火之豚肉、天草大王地鸡,点埋个生鸡蛋一齐食,一流!仲惊你唔够饱,加埋一个日式乌冬加底,最后两个侍应送埋最后一度甜品,伴随音乐盒音乐送嚟嘅雪糕,好一个完美嘅句号!话时话,个雪糕好好食,酸酸地似有啲黑糯米系入面,不过我地挂住影相搞到溶溶地😆望住尖沙咀嘅夜景慢慢叹住美食,确系一种享受!
2020-03-20
庆祝纪念