2024-11-17 228 浏览
同朋友庆祝生日 就想试下铁板烧咁岩呢一间泷宴做紧2周年优惠所以就book左晚餐时段试下一出lift门口就觉得佢地门面设计都几靓 同埋啲工作人员都好有礼貌serve 我地间餐厅嘅设计都几靓,左边系铁板烧既Bar枱右边系餐枱而且望出去就望到无敌海景 不过咁啱夜晚落雨所以就无咁靓我哋就嗌咗dinner Teppanyaki set前菜 有特制嘅吞拿鱼同埋 60个月嘅Parma Ham配蜜瓜 然之后就嚟咗个季节吸物 系一个海带鲜沙白汤佢海鲜味好浓但系都几清甜😍喺食紧呢两个前菜嘅时候呢,佢就会准备好我哋等阵嘅主菜俾我哋影吓相同埋睇吓食材 南非鲍鱼系新鲜喺个鱼缸捞上嚟 😱😱👍第一样就系南非鲍鱼 南非鲍鱼新鲜切薄片烧得啱啱好,唔会过老 烧完之后再配咗啲海苔粉上去味道丰富咗之余又食到鲍鱼嘅鲜然后就到野生大虎虾 佢烧到个虾头脆卜卜面而虾头都几多膏😋下一味𩠌就系香煎银鳕鱼呢个鱼最正嘅就系佢脆卜卜嘅鱼皮 😝下一味就系帆立贝好浓嘅牛油味,而且上边有一啲鱼子再加埋佢特制嘅酱汁 咸咸鲜鲜 入口嘅时候上面嘅鱼子爆晒出嚟超正🤭另一个就系美国顶级牛肉 其他铁板烧通常只有薄烧或厚烧但系呢一间薄烧同埋厚烧都有另外配咗一啲海

同朋友庆祝生日 就想试下铁板烧
咁岩呢一间泷宴做紧2周年优惠所以就book左晚餐时段试下
一出lift门口就觉得佢地门面设计都几靓
同埋啲工作人员都好有礼貌serve 我地

间餐厅嘅设计都几靓,左边系铁板烧既Bar枱右边系餐枱
而且望出去就望到无敌海景 不过咁啱夜晚落雨
所以就无咁靓

我哋就嗌咗dinner Teppanyaki set

然之后就嚟咗个季节吸物 系一个海带鲜沙白汤
佢海鲜味好浓但系都几清甜😍
喺食紧呢两个前菜嘅时候呢,佢就会准备好我哋等阵嘅主菜

第一样就系南非鲍鱼 南非鲍鱼新鲜切薄片
烧得啱啱好,唔会过老 烧完之后再配咗啲海苔粉上去
味道丰富咗之余又食到鲍鱼嘅鲜

另一个就系美国顶级牛肉
其他铁板烧通常只有薄烧或厚烧
但系呢一间薄烧同埋厚烧都有
另外配咗一啲海盐同埋炸蒜片
师傅话如果唔够味,就可以配埋一齐食
但系其实煎完个牛味你已经好够,所以都唔使配埋一齐食
但系炸蒜片就咁当薯片食都系超正😁

最后师傅即席炒咗呢个樱花炒饭 樱花虾嘅味出,而且配料好多

炒杂菜配特制XO酱
层次口感丰富 搭配均匀😙