2023-08-26
几个月冇来西贡,因为天气实在太热🔥但系好挂住deer coffee嘅食物。一早入到西贡,大约11点半去到餐厅,好彩有枱,今次坐近门口位,望住大门外见到部分海景都好舒服,正👍餐厅以木色为主,走简约风,喺餐厅食嘢感觉好舒服同relex👍白汁蟹肉意粉,意粉嘅份量都唔少加入淡淡蟹肉同白汁,极之match,意粉够弹牙烟韧,好食🥳蜜汁鸡扒饭,卖相劲靓,沙律超新鲜,鸡扒唔鞋口,难得😋蓝莓芝士饼,吃完上面俩个主菜已经感觉好饱,见到依个蓝莓芝士饼卖相咁靓,争啲唔舍得食,芝士味浓郁夹杂蓝莓味又出奇夹加上不太甜,喜欢蓝莓芝士cake嘅人千祈唔好错过。Espresso tonic同Dirty coffee 喺呢间餐厅都系第一次饮有惊喜,expresso加入tonic咖啡味不太浓,好啱初学饮咖啡嘅人饮,天气炎热饮呢个饮品超正👍👍👍Dirty coffee朋友觉得呢个咖啡最好饮,但小编就偏爱espresso tonic🤪 Ice mocha 加入打起cream,卖相系三杯之中最靓嘅一杯,淡淡嘅咖啡味,好适合初初学饮咖啡朋友仔。
蜜汁鸡扒饭,卖相劲靓,沙律超新鲜,鸡扒唔鞋口,难得😋
朋友仔。