2019-07-30 69 浏览
铜锣湾有liveband既地方真系好少,仲要系weekday, 想轻松下非ember莫属!7点坐底好彩未算多人,今次安排到比较近舞台位置,冷气劲啲,正!有时朋友食烟就会坐门口位置,方便啲,但就无咁爽啰 🤪一坐底叫2杯cocktail , 当然唔少得我最like既菠萝,有得饮有得食,好味 👍🏻👍🏻朋友叫杯青绿既我就麻麻地,但无咁甜健康啲佢地啲cocktail都加入左好多玩野元素,值得一试😋人大左食野拣择左,多点沙律小吃,比较著重食材优劣,原汁原味。以西餐厅黎讲,ember算做到above standard, 哩碟沙律鱿鱼爽甜,kale新鲜,加埋柚子汁同橘子肉,非常清新开胃😘街外很少点龙虾汤,今日特别想念其海水味,虾味浓亦发现不少龙虾肉,货真价实喔 👍🏻鹅肝多士搭无花果解腻,鹅肝煎得酥香,表皮带点点脆,靓! 多士刚好够大盛到d油,无花果又够甜,整体效果唔错哩带子risotto基本上每次都会点,因为risotto太出色了.带子大只唔多讲Risotto既质地同个汁至系灵魂,厨师每次都控制得好好,质地软硬适中,唔痴牙!个汁又鬼死咁creamy兼劲浓粟米香👍🏻ichiban❤️食到尾星liveban

朋友叫杯青绿既我就麻麻地,但无咁甜健康啲
Music  tower

Pop  punch

佢地啲cocktail都加入左好多玩野元素,值得一试😋

Squid  borehole  salad

Lobster  bisque

Goose  liver  toast

鹅肝多士搭无花果解腻,鹅肝煎得酥香,表皮带点点脆,靓!
多士刚好够大盛到d油,无花果又够甜,整体效果唔错哩

食到尾星liveband开始 时间岩岩好
值得一提既系今晚vocal几charm几靓仔😍