2021-04-12
1901 浏览
第二次食鸭大哥,第一次食原本都觉得可以有下次,但点知经过今日后,就再无下次了!!!(1)食物方面今晚食咗:和牛叉烧,半份片皮鸭,蚬蚧酿唐生菜胆,五柳鸭丝炆米粉,椒盐鲜鱿和牛叉烧:件件都有筋,无牛味片皮鸭:不过不失唐生菜胆:清清地,可以中和下浓味嘅食物炆米粉:本身酸酸地,好开胃,鸭肉丝粉量都足椒盐鲜鱿:啲椒盐可能有无有翼识飞,离开咗鲜鱿嘅怀抱(2)态度方面好差明白星期日好忙,同事们亦忙于安排食客入座。我本身都订咗枱,而餐厅都有提早打嚟reconfirm 同埋交代7:45要还枱,我亦同意。点知喺我坐低𠮶阵,有位同事同我讲7:30要还枱,咁由于同我初头听嘅时间唔同,所以我就问一句「咦?唔系7:45还枱咩🤣」,点知𠮶位同事居然回答我「咁你食完咪比返张枱我啰😑,€|¥+kej^]*{+?」(后面我听唔清楚),而𠮶位同事嘅语气系嫌弃+有点offensive。另外,7:00已有同事催我埋单,而我根本未食完,每样都仲有一半未食哂。我明白到饮食业嘅同事们都好大压力,我亦appreciate 鸭大哥其他好尽责嘅同事。或许呢位较大压力嘅同事如果当时转一转态度,都会令食客下次再嚟帮衬。
(1)食物方面
和牛叉烧:件件都有筋,无牛味
片皮鸭:不过不失
唐生菜胆:清清地,可以中和下浓味嘅食物
炆米粉:本身酸酸地,好开胃,鸭肉丝粉量都足
椒盐鲜鱿:啲椒盐可能有无有翼识飞,离开咗鲜鱿嘅怀抱
(2)态度方面好差