2022-08-18
典型嘅尖沙咀串烧店其实去之前冇乜太大期望因为去尖沙咀睇戏又咁啱想食串烧所以拣咗呢度。坦白讲舌头真系被宠坏了😅觉得尖沙咀普遍嘅餐厅,尤其是yakitori 都系普通,麻麻哋… 上次食过佢哋隔离铺嘅Kido 都觉得小小伏。港岛区,中环四大串烧𠮶啲真系好食啲😅南亭听过好耐但系第一次食,虽然佢港岛区有分店,但系呢间质素都真系好尖沙咀😂唔可以话系难食,但系就好普通好平庸,冇乜特别。佢唔系贵,其实同铜锣湾嘅炭火地鸡差唔多价钱,但系炭火地鸡好食好多😅唔系好明点解过咗海就会神仙尖沙咀食过好多嘢都系伏味浓😅😂我觉得呢餐最好食系芝士年糕。串烧方面比较好就系鸡尾同埋鸡皮,同埋牛,但系大部份嘢都烧得比较干。最失望系最钟意食嘅鸡髀肉,唔系平时食开𠮶啲胀卜卜连皮喺上面𠮶款,系一粒鸡丁咁嘅鸡肉,仲要系偏鞋,鸡脾肉都鞋真系吓一条。烧鳝又唔够脆。店员都唔系太专业,几次上菜嘅时候问佢系咩嚟,佢话唔知😂😅整体上来讲,中规中矩,环境唔错嘅,坐得几舒服,价钱唔贵,如果真系想喺尖沙咀想食串烧饮下啤酒可以食下嘅,但系预咗唔会惊为天人。Rating : 6/10 Around $400pp
其实去之前冇乜太大期望
因为去尖沙咀睇戏又咁啱想食串烧所以拣咗呢度。
坦白讲舌头真系被宠坏了😅
觉得尖沙咀普遍嘅餐厅,
尤其是yakitori 都系普通,
麻麻哋… 上次食过佢哋隔离铺嘅Kido 都觉得小小伏。
港岛区,中环四大串烧𠮶啲真系好食啲😅
南亭听过好耐但系第一次食,
虽然佢港岛区有分店,
但系呢间质素都真系好尖沙咀😂
唔可以话系难食,
但系就好普通好平庸,冇乜特别。
唔系好明点解过咗海就会神仙
尖沙咀食过好多嘢都系伏味浓😅😂
我觉得呢餐最好食系芝士年糕。
店员都唔系太专业,几次上菜嘅时候问佢系咩嚟,佢话唔知😂😅
Rating : 6/10
Around $400pp