一行12人第一次去食呢度的dinner buffet,环境好靓, 好大~同其他buffet一样, 呢度分左4parts拎野食,1)冷食-生蚝 (好细只,味道算系咁, 不过蚝味好少,个staff时不时开几只放出黎)-冻蟹 (街市平时见到的三点蟹, 我无食, 因为好细只)-冻虾 (无咩特别)-螺 (好好味, 平时我唔会食因为觉得淡, 不过呢度果d螺好鲜甜!!)-刺身 (三文鱼,吞拿鱼. 八爪鱼等, o系雪柜即刻拎出黎切比你)-寿司 (加洲卷,反卷,鱿鱼,腐皮,赤贝, 我觉得普通都系干, 好似放左好耐无人拎的感觉! 哈哈)-长脚蟹 (要问果个员工先比三只脚你)PS : 睇呢part的一个年纪大少少的员工, 四眼, 大约150cm左右,好串咀.话说有时大家拎完野食d叉放错左去第二个位,呢个staff竟然对住个阿婆话"你地梗系少黎呢d大酒店食野,唔识规矩."Oh my god....既然咁样讲野ge?!!!2)热食-烧牛肉 (同事食第一轮觉得好硬,第二轮就好食喇!)-咖哩 (有几款, 中规中矩啦,不过脆脆好好食)-串烧 (猪牛鸡, 仲有薄饼, 鸡好食!)-即制炒意粉 (唔错唔错~)-仲有其他生滚
一行12人第一次去食呢度的dinner buffet,
环境好靓, 好大~
同其他buffet一样, 呢度分左4parts拎野食,

1)冷食
-冻蟹 (街市平时见到的三点蟹, 我无食, 因为好细只)
-冻虾 (无咩特别)
好似放左好耐无人拎的感觉! 哈哈)
-长脚蟹 (要问果个员工先比三只脚你)
话说有时大家拎完野食d叉放错左去第二个位,
Oh my god....既然咁样讲野ge?!!!

2)热食
-烧牛肉 (同事食第一轮觉得好硬,第二轮就好食喇!)
-咖哩 (有几款, 中规中矩啦,不过脆脆好好食)
-串烧 (猪牛鸡, 仲有薄饼, 鸡好食!)
-即制炒意粉 (唔错唔错~)
-仲有其他生滚粥,煮面,点心都几受欢迎, 相信味道不过不失啦

3)salad bar
-有几款生菜, 以及粟米,茄等等选择,
之后可以比个staff帮你混榄酒和黑醋, 又可以自己落salad酱和千岛酱果d
-有prama ham, 成只腿放o系度,每次个staff会即刨两片比你, 好好食!!
-仲有少少包类, 不过唔脆~
-有4款芝士, 都唔错~

4)甜品
-雪糕 (唔知系牌子, 味道无咩惊喜有芒果, vanilla, 朱古力, 豆腐, 红豆, 椰子)
<--红豆雪糕入面的红豆粒粒有d硬
-乳酪雪糕 (是日系expresso味道, 几好味,
不过佢d乳酪雪糕唔酸,质地又唔太似, 唔知点解呢)
-生果 (菠萝,西瓜,哈密瓜,蜜瓜,火龙果,新鲜!)
-cake (切到细细份或分细细杯, 唔错唔错, 我觉得味道偏甜)

最后有餐茶一杯 (即系OT, T or coffee 果d)
因为有HSBC 75折, 所以大约一个人HK$370左右啦!
顺带一提,员工收碟好快!
雪糕
prama ham