2023-04-03 600 浏览
见到食评好多人话好食,真系想试吓有几正,咁啱不用排队,就入咗去一人定食😁拣咗 明太子饭+$8主菜 黑醋豚$75冷盘 八爪鱼沙律饮品 米气黑糖米水一向都钟意明太子,用佢捞饭食,唔会好咸,但个饭就无想像中咁有惊喜,因为店名有个米字,谂住饭都会是重点(个人睇法)正常日本米,食完没有深印象。个汤有啲住家味道,无谂过有咁多材料比客食😜有蚬、豆腐、红萝卜、白萝卜⋯⋯好多车厘茄和小萝卜,好清新。八爪鱼份量都唔少,又唔会好un,好食的前菜😋个醋汁调得唔错,豚肉无骨,差不多件件都好琳好好味🤤要赞佢有碟小小的腌菜,我在其他店食过通常麻麻地,或者觉得好酸好咸,但呢间的腌菜好爽口之余,仲味道刚好,空口食不用𩠌饭都好味☺️亲身试完之后,终于知道点解成日都有人在店外排队,除了好食,店员服务态度有善,上菜速度唔耐,一上就全部齐晒,可以一次过自由配搭咁食👍🏻👍🏻
拣咗 明太子饭+$8
主菜 黑醋豚$75
冷盘 八爪鱼沙律
饮品 米气黑糖米水
个醋汁调得唔错,豚肉无骨,差不多件件都好琳好好味🤤
2023-03-29
午餐