2022-06-29
今日又去了东荟城shopping…行完街又系时候要揾野食啦今日黎左食呢间日本过江龙,日本桥既天妇罗饭。睇见门面都已经充满日系,好正。一入餐厅,以木为主,干净又光猛,座位舒适。呢间主要以天妇罗丼为卖点,有几款唔同既天妇罗丼,配上唔同既天妇罗,总有岩自己口味的。除了饭丼外,仲可以配上稻庭乌冬,又或者食个迷你丼饭再配乌冬,大把唔同配搭。呢款江户前天丼,超吸引,长长既穴子,外脆内软,啖啖鱼香,好好味。仲有海老、小柱鱿鱼、温泉蛋、海苔,好多唔同配料,好正。另一款是上天丼,主要以白身鱼、海老、小柱、温泉蛋、海苔为主。食材跟另一款江户前天丼差唔多,但呢款是白身鱼。今次我呢碗上天丼upgrade了两只车海老。$38可upgrade两只。哗,完全没有后悔。因为upgrade了的车海老又长又大,肉质更爽口更弹牙,真系好好味,啖啖肉好正。呢一张相就可睇到海老跟车海老既分别。因朋友个碗没有upgrade..所以我们一人一只交换了,这样又可试到海老又可试到车海老。呢张相左边的就是海老虾,其实海老都好好味,都好鲜好肉厚。只是右边的车海老更长身更大更弹,好滋味。好正。呢间餐厅既天妇罗好正,仲有天妇罗蛋,都超好味。个
仲有海老、小柱鱿鱼、温泉蛋、海苔,好多唔同配料,好正。
食材跟另一款江户前天丼差唔多,但呢款是白身鱼。
呢间餐厅既天妇罗好正,仲有天妇罗蛋,都超好味。个饭食到咁上下再吉穿只蛋,蛋汁渗透饭粒,令成碗饭更滋味更juicy….
本身个丼饭既天妇罗汁都好正,好惹味。
天妇罗又好香脆,又惹味,另外饭料又甜又香,成个配搭都好好味。
呢间天妇罗饭一流。