2019-06-10 101 浏览
返工返得咁辛苦, 都系为左得闲可以同朋友周围揾好野食! 讲笑! 个中学friend生日, 放工同佢去食胡炉, 打边炉, 天时煮热打边炉, 哈哈, 唔怕, 呢度既冷气好足, 所以夏天打边炉一啲都唔辛苦。呢度一黎就serve好多酱汁, 有XO酱, 麻酱, 豉油, 沙嗲酱, 鲜指天椒, 蒜蓉, 葱花, 芫茜等等, 以前好钟意全部都落啲, 大混酱, 不过次次都沟得唔好食, 今次唔贪心, 只系用左3款: XO酱,沙嗲酱,葱花, 个酱好香好好味呀! # 冬瓜花胶鸡翅锅 # ***** **** 9/10我地好浮夸地叫左个 “冬瓜花胶鸡翅锅” 做汤底, 劲鲜甜! 应该有半只鸡系度, 个汤入面见到有金华火腿、好粗既鲜翅、一大圈既冬瓜, 仲有啲花胶, 花胶同鱼翅都要一早食, 如果唔系烋融左或痴底就浪费晒啦! 花胶都几厚身, 超足料! 好浮夸! Haha! 啲鸡件都系要早啲食, 煲太熟就唔好啦! 打边炉到最后尾我地发觉, 个冬瓜系精髓, 煲冧晒后超级鲜甜!# 黑松露蟹肉饺 # ***** ***** 10/10唔比10分唔得, 超级极度世界级香, 好钟意呢阵松露味, 入面食到啲菇同埋一丝丝既蟹肉! OMG

# 冬瓜花胶鸡翅锅 # ***** **** 9/10

# 黑松露蟹肉饺 # ***** ***** 10/10
唔比10分唔得, 超级极度世界级香, 好钟意呢阵松露味, 入面食到啲菇同埋一丝丝既蟹肉! OMG…….个松露味真系好好好好好香! 我会为左呢个饺而黎呢度打边炉架!

# 芝心墨鱼丸 # ***** ** 7.5/10
好弹牙, 好爽口, 不过中间既芝士啖味左啲, 同埋少左啲, 如果多啲芝士同埋用mozzarella果类会仲正!

# 纽西兰草饲羊肉片 # ***** ** 7/10
羊肉片有啲厚, 都几有羊肉既鲜味, 如果系厚切我会比9分! 打边炉我可以唔食猪羊鸡, 但唔可以无羊肉片呀! Haha

# 午餐肉 # ***** ** 7.5/10
呢度既午餐肉用左无咁肥既长条形午餐肉, 见到中间有一粒粒既瘦午餐肉, 我个人钟意食肥果只多啲, 不过呢只又健康啲既!

# 皇帝菜 # ***** **** 9/10
打边炉另一样我必必必必必点既就系皇帝菜, 好鲜甜嫩滑! 无敌!

# 麻辣牛肉饺 # ***** * 6.5/10
好好好好好辣, 劲辣, 我同我friend都食唔到, 煮耐左入面既肉有啲似牛丸, 实但系弹牙, 但真系好辣…..

# 竹蔗茅根 # ***** ***** 10/10
唔太甜, 好清润, 中和返打边炉既热气就最啱!

呢度既service都好好, waiter不停咁会周围巡, 问你洗唔洗加汤 etc, 而且, 我个friend觉得个waiter超靓仔! 同我个friend识左几年, 第一次听到佢赞一个人靓仔咋! Hahahahaaa…..! 今餐我Friend食得咁开心, 希望佢生日出pool愿望快啲实现啦!

冬瓜鸡翅锅

午餐肉
墨松露蟹肉饺
纽西兰羊肉片
皇帝菜
  • 黑松露蟹肉饺 (下)
  • 纽西兰草饲羊肉片