2022-10-02
有时热到无胃口,但系又肚饿,咁食咩好?咁就食凉皮同冰粉啦!@两姊妹凉皮有限公司,近年已在香港凉皮界出咗名收工去买元朗店买外卖,老板好好,免费省多碗芫荽俾我呢个荽人 🔮两姊妹招牌凉皮 这个凉皮真系一试难忘, 寛粉皮滑lu lu入口好弹牙有嚼口,凉凉地,花椒麻辣味好正,我叫咗少辣都食到,𠮶种麻味仲会慢慢再渗番出来,仲有黑醋酸酸地劲开胃,上面仲有好多其他配料,葱花,青瓜丝,碎花生,脆腕豆,同我最爱既芫荽,捞埋一齐食,劲正呀! 🔮重庆凉面 其实个汁底配料都系同凉皮差唔多,不过太后食面,所以叫个凉面俾佢.点咗BB辣,原来真系唔辣,不过依然有麻味.凉面无凉皮咁弹牙,都算烟韧,个人都系钟意凉皮多D 🔮椒麻鸡 推,推,推!鸡肉好嫩滑,腌得好入味! 入口又有冰凉感,个鸡皮劲爽呀又唔觉得肥!麻辣味超正,后劲的更爽!份量仲几多!我果晚好夜先去买,个椒麻鸡仲特价,突然间觉得抵咗!very good! 🔮黑糖五彩冰粉 冰粉质地有D似台湾既爱玉,弹吓弹吓好得意!上面有青提子干,芝麻,和黑糖浆!入口Q弹,又冰凉,黑糖香而清甜,恰好可以解咗之前既辣味!我觉得呢个甜品真系同之前既麻辣相映成趣呀!
🔮两姊妹招牌凉皮
🔮重庆凉面