2024-06-10 1524 浏览
今次就试吓工业风嘅Dozy本身之前喺社交平台见到有人留言话间Cafe食物质素好差,但朋友想试一于就睇吓有冇讲到咁差先。因为带埋BB嘅关系有BB车,所以朋友一早就拎咗位。我哋坐喺一入门口右手边嘅位置都可以嘅,不过我个人比较高嘅关系,餐枱同凳就真系对我嚟讲矮咗啲,唔系咁方便!但个人几钟意餐厅墙上面嘅插画同啲家私嘅摆设。我哋系平日黎,赶得切系两点前仲可以嗌Brunch Set。✨慢煮香草鸡扒牛油果酱意粉Ummm… 嚟到见到个样系鸡胸嚟㗎㖞,唔系鸡扒黎既😂🤣不过唔紧要啦,每一口意粉都有牛油果酱份量都好多,卖相都好靓。✨DOZY Brunch呢份系朋友食嘅,佢好欣赏涂面包个柚子忌廉芝士酱,佢话呢个酱配搭几特别甜甜地,好食😋但我就唔识欣赏了,我都系钟意配返牛油嘅配搭,同埋唔系好食到有忌廉芝士味。食咗嚿法兰克福肠同烟三文鱼,正常味道。✨Latte拉花靓,咖啡豆应该比较Nutty啲,都几好饮。想试佢哋嘅蛋糕,但点知已经全部卖晒啦。入座时间冇限时,食食吓都见到门口有好多人买Coffee Takeaway同等位堂食。而且洗手间都好干净🙂
今次就试吓工业风嘅Dozy
本身之前喺社交平台见到有人留言话间Cafe食物质素好差,
但朋友想试一于就睇吓有冇讲到咁差先。
因为带埋BB嘅关系有BB车,所以朋友一早就拎咗位。
我哋坐喺一入门口右手边嘅位置都可以嘅,
但个人几钟意餐厅墙上面嘅插画同啲家私嘅摆设。
我哋系平日黎,赶得切系两点前仲可以嗌Brunch Set。

✨慢煮香草鸡扒牛油果酱意粉
Ummm… 嚟到见到个样系鸡胸嚟㗎㖞,
唔系鸡扒黎既😂🤣不过唔紧要啦,
每一口意粉都有牛油果酱份量都好多,
卖相都好靓。

✨DOZY Brunch
食咗嚿法兰克福肠同烟三文鱼,正常味道。

✨Latte
拉花靓,咖啡豆应该比较Nutty啲,
都几好饮。

想试佢哋嘅蛋糕,但点知已经全部卖晒啦。
而且洗手间都好干净🙂