2023-11-18
一游 怀旧正宗日本居酒屋📍尖沙咀诺士佛台1号4楼食物🍲👉🏻 脆炸鸡软骨即叫即炸,十分脆口👉🏻 鲜带子牛油烧牛油汁唔会抢左带子嘅鲜味👉🏻 白生鱼刺生我哋唔特别好刺身,不过都点左个刺生嚟试下,估唔到咁好食,好新鲜,一啲都唔腥,大推介👍🏻👉🏻 蟹肉牛油果卷首先呢道菜非常吸引眼球,好少见会再摆多块紫菜喺成个卷物嘅底部,食嘅时候发现咁样摆非常有用,可以确保我哋食到所以蟹肉,唔会跌哂😆 蟹肉同牛油果都好新鲜,绝配😎👉🏻 柚子豚肉石头汤天气开始转凉,饮个暖笠笠嘅汤好舒服。友人非常味精敏感,都大赞呢个汤无味精。👉🏻 串烧去居酒屋又点可以唔食串烧,我地叫左烤鸡、烤鳕鱼、烤牛舌、烤虾配鸡皮。最特别一定系烤虾配鸡皮,第一次试呢个配搭,原来咁夹。👉🏻 牛肉石头饭牛肉一啲都唔「鞋」,少少饭焦配上泡菜,酸酸辣辣,好惹味😋服务👩🍳服务员非常贴心,好勤力地帮我哋换碗碟,又会主动帮我哋加水,真系好似日本餐厅咁服务周到。环境 🌆呢度嘅环境、摆设、装饰及格局都非常有怀旧日式居酒屋feel,让人犹如置身于日本之中。环境亦好干净,三五知己倾计倾得好舒服😌
📍尖沙咀诺士佛台1号4楼
👉🏻 蟹肉牛油果卷
👉🏻 柚子豚肉石头汤
👉🏻 串烧
👉🏻 牛肉石头饭
牛肉一啲都唔「鞋」,少少饭焦配上泡菜,酸酸辣辣,好惹味😋
服务👩🍳
环境 🌆