2025-02-17
朋友發現平時食開間"一遊",原來尖沙咀有分店,大家都係九龍人,就揀左間近嘅食,佢嘅位置仲要超級方便,喺美麗華果邊行過諾士佛臺好近一出電梯,就已經好有日式風味,轉個彎入左條木走廊,就好似去左古代嘅日本咁,設計好用心😍⭐️炸墨魚咀好香口,食落唔油膩,啱曬送酒⭐️軟殼蟹沙律軟殼蟹切開左一條條,好方便食😍沙律嘅份量多,沙律汁嘅量好足夠,食到尾都仲有汁👍⭐️海膽厚玉子望落賣相平平無奇,其實內有乾坤,海膽藏左喺玉子入面,食落別有一番風味👍⭐️忌廉蟹肉新鮮熱辣炸起,入面見到一絲絲嘅蟹肉,真材實料👍,d伴碟嘅沙律菜都好有誠意,食完炸野,可以食下沙律😍⭐️串燒每款嗌左兩串share,分別有牛舌、魷魚軟骨、豚肉車厘茄串、雞肉京蔥串、免治雞肉有跟埋個蛋汁全部串燒都好好食,特別鐘意免治雞肉,跟埋個蛋汁一齊食嘅感覺特別唔同⭐️比目魚比目魚皮好香脆,魚肉嘅部分好滑,加埋個甜甜地嘅汁好好食,仲冇乜魚骨添,正😍⭐角切刺身飯刺身飯嘅材料豐富,有三文魚子、海膽、三文魚、帶子、油甘魚、赤蝦,用材新鮮、好味😋,而魚生嘅份量同壽司飯嘅比例啱啱好👍⭐️凍稻庭烏冬烏冬口感爽口,係我鐘意嘅口感,可埋少少薑同wasbi落個湯到,搞勻黎食,好好味😋⭐
⭐️炸墨魚咀
好香口,食落唔油膩,啱曬送酒
⭐️軟殼蟹沙律
⭐️海膽厚玉子
⭐️忌廉蟹肉
⭐️串燒
⭐️比目魚
⭐角切刺身飯
⭐️凍稻庭烏冬
⭐新鮮生果茶
朋友嗌左杯新鮮生果茶,用透明嘅茶壺裝,賣相已經好靚,慢慢浸住d生果,要飲先慢慢倒出黎,朋友大讚好好飲添
⭐陳年柑桔蜜
因為好少見li類飲品,就挑戰下,加埋天氣凍,想飲熱野,啱曬😍
個面仲有塊檸檬,一入口好香柑桔味,甜度輕微,啱啱好,同日本菜好夾,唔搶味,食完油膩野 又可以解膩👍