2022-11-26 71 浏览
本身行市集,点知肚饿就谂住揾嘢食,俾我见到一间虽然佢唔显眼但系原来里面系好啱打卡影相嘅木系餐厅法式油封鸭髀配鸭油千层薯批 228佢吸引我之处一定系个千层薯批,本身薯仔控嘅我对薯仔都有个执着,而佢呢个唔系普通嘅薯仔都唔系薯蓉,而系我好少见到出面有嘅薯批,佢特别之处就系整到一片片一层层,有啲似千层面而鸭髀配搭埋啲酱好夹,我已经好耐冇食过鸭髀金沙软壳蟹可丽饼 158见到有少少惊讶,佢真系原只软壳蟹放喺面,而且都算大只。除咗软壳蟹之外,仲有啲火箭菜,可丽饼入面就布满左洋葱。软壳蟹系有咸蛋黄,但唔会好咸,而且好香脆,系我钟意食嘅软壳蟹花生酱脆脆烟肉奶昔 68其实入到去见到餐牌已经第一样嘢吸引住我嘅就系呢个,本身我好钟意饮花生酱嘅奶昔,个面又有一块大既烟肉,饮落去发现佢加入埋啲烟肉粒喺里面,烟肉碎劲多,绝无偷工减料,佢有啲啲似某一间大牌子嘅奶昔牛油果奶油冻冰冰而牛油果就最吸引我朋友,嚟到嘅时候我哗左声,因为我觉得佢个杯嘅花纹好靓,饮落去更加出色,系我饮咁耐牛油果嘅嘢饮之中最令我印象深刻,佢嘅牛油果味好出,而且加入咗啲柠檬皮,令到成个感觉好清新又唔会好浊,好似食紧牛油果咁嘅感觉整体嚟讲都坐得几舒服,

法式油封鸭髀配鸭油千层薯批 228
而鸭髀配搭埋啲酱好夹,我已经好耐冇食过鸭髀

金沙软壳蟹可丽饼 158

花生酱脆脆烟肉奶昔 68

牛油果奶油冻冰冰

整体嚟讲都坐得几舒服,好啱休闲,影相打卡都唔错,嘢食都算特色,仲有好多唔同款式嘅甜款同埋咸款既可丽饼