2021-08-13 68 浏览
今晚,我哋去咗食拉面。估唔到平日晚市时间都几多人,我哋都等咗一阵间。间铺唔系好大,而装修系日式拉面店风格,全部都系高枱单边座位。慢煮安格斯牛小排龙虾汤沾面($138): 有半只糖心蛋、木耳、葱、笋&紫菜。拉面粗幼适中,口感够弹牙,挂汤能力超强。😚 龙虾汤底完全冇令我失望 ,喺非常浓郁虾香,亦都唔会太咸,汤入面仲有樱花虾。😍 慢煮安格斯小排 肉色鲜嫩 👍食到最尾 记住叫店员加清汤,咁就可以饮埋果龙虾汤 正㖞,大满足🤤慢煮萨摩鸡拉面 香葱酱油汤 旺角店限定($89):同样都有半只糖心蛋、木耳、葱、笋&紫菜。拉面面质跟沾面相同。香蒜酱油汤底有浓浓嘅酱油味 好浓厚。😎慢煮萨摩鸡系非常柔嫩,一啲都唔嚡口,好味😋冲绳苦瓜饺子($48):饺子馅料喺猪肉&苦瓜,第一啖食落就食唔出有苦瓜嘅苦味,但系咀嚼多几啖就食到有苦瓜嘅回甘味☺️ 苦瓜味唔会好劲,唔钟意食都可以试吓 推😄 ;钟意食苦瓜 必推🥰可乐($15): 做嘢咁辛苦系要叫返罐可乐黎顺一顺条气😲饮晒食饱之后,就会见到拉面碗底既秘密 「一面入魂」。同埋记得要攞返木板去Cashier俾钱。😜
今晚,我哋去咗食拉面。

慢煮萨摩鸡系非常柔嫩,一啲都唔嚡口,好味😋

可乐($15): 做嘢咁辛苦系要叫返罐可乐黎顺一顺条气😲

2021-08-12