2011-08-12 497 浏览
多次尝试WALK IN都失败,所以预早打去订枱。结论系从未食过咁难食嘅潮州菜。虾、蟹枣 - 一D都唔弹牙,同埋竟然用泰式春卷嘅SAUCE沙嗲牛肉炒芥兰 - 完全无沙嗲味双面黄 - 估唔到咁简单嘅菜,出黎嘅效果系面脆但个底系湿嘅!我唔系叫单面黄WOW咸菜猪肚 - 猪肚系臭架,当我地退番俾佢,佢重话师傅食过无事!潮和骨 - 见食评讲到咁好,咪叫一个试吓!结果系将肥猪肉同泰式甜酸酱一齐炸潮式蚝仔烙 - 全部都系炸粉潮州白粥 - 都系冻嘅汤面- 无味架川椒鸡 - 尚算正常云腿煮娃娃菜 - 正常香酥鸭 - 全晚最好食嘅一道菜但最过份嘅系有一个中年男WAITER(年过50), 当我地落ORDER时,样样野都叫我地叫份半(TOTAL8个人食),又话D野好细碟。结果呢,样样野都鬼死咁大碟!结论系:一次过,无下次

虾、蟹枣 - 一D都唔弹牙,同埋竟然用泰式春卷嘅SAUCE

沙嗲牛肉炒芥兰 - 完全无沙嗲味

潮式蚝仔烙 - 全部都系炸粉

潮州白粥 - 都系冻嘅

汤面- 无味架

川椒鸡 - 尚算正常

云腿煮娃娃菜 - 正常

香酥鸭 - 全晚最好食嘅一道菜

结论系:一次过,无下次
2011-08-04