2024-08-22
餐厅:伍佰私厨•海鲜火锅 (尖沙咀)地址:尖沙咀天文台道8号3楼2号舖伍佰海鲜火锅一向都喺尖沙咀山林道嘅人气火锅店🍲,开咗2年几之后喺啱啱4月搬咗过嚟天文台道重新营业,改名为伍佰私厨•海鲜火锅。除咗以往嘅海鲜火锅之后,依家仲主打埋小炒私房菜,比你嚟到有更多元化嘅中菜体验🥢餐厅有6间包厢,设有最低消费,仲有得唱K 🎤,三五知己想要个比较私人啲嘅空间就啱晒,不过我就拣坐比较经济实惠嘅大厅,因为佢哋依家做紧坐大厅享小菜78折优惠🎉,叫𩠌食饭抵上加抵😍餐厅有自己嘅鱼缸🐟,所有海鲜都喺即时新鲜处理,希望比每一位食客食到最新鲜嘅滋味✨。叫咗个豉椒炒沙白($147)同豉汁蒸鳝($193),两者都够晒惹味又入味,前者沙白虽然唔算大只份量都唔多,但胜在鲜甜厚肉,最重要喺一粒沙都无,清洁得好干净👍;蒸鳝一啲腥味都无,肉质爽嫩弹牙,底层嘅弹牙粉丝仲吸收晒鱼肉同豉汁嘅精华😋✝️蜜椒金薯牛柳粒 $178黑椒薯仔牛柳粒基本上喺大排档小炒经常见到嘅热门菜式🔥,不过要炒得够镬气有惹味都唔喺间间做到。有浓厚牛肉膻香又够腍嘅牛柳粒🐮,配上带有焦香有一层蜜糖香嘅薯仔🥔,加上三色椒同洋葱嘅点缀,令人食唔停口😝✝️上汤时菜 $10
地址:尖沙咀天文台道8号3楼2号舖
✝️蜜椒金薯牛柳粒 $178
✝️上汤时菜 $100
简单而出色嘅上汤娃娃菜,入口够鲜甜香浓、口感浓郁,
听讲嚟紧中秋节佢哋仲会推出一系列节日餐单,想同亲朋好友相聚团圆,或者伍佰都喺一个唔错嘅选择🤓