2021-10-24 283 浏览
今天放工后,相约几个朋友来到这间餐厅,第一次来到这间餐厅感觉很熟悉,但之前好像没有见过。餐厅名字叫「糊涂烧肉」,一个给特别的名字。我哋随便嗌了几款不同种类的和牛,价钱不菲,相等于一般中或者中上级烧肉店的价钱,不过在湾仔区来说价钱亦合理。牛肉的味道质素不错,入口感觉即溶,但亦不会有肥腻的感觉,配上啤酒一流!另外我哋都食咗几款海鲜,口感OK(不过可能我哋烧得耐咗😂😂)整体感觉舒服,店舖唔算太大,啱啱好,有少少日本旧式嘅感觉。最得意嘅系,听师傅讲原来店舖后面有个古井,好似系几十年前嘅历史文物,所以成个店舖感觉几有传统嘅风味。价钱方面,属于中上价位,但系同区内嘅算合理,钟意食烧肉或者钟意一个舒服感觉嘅朋友可以试吓。

烧鲍鱼
2021-10-23