2024-02-21
平日约咗朋友喺佢公司附近食lunch,佢提议去呢间喺香港铜锣湾皇冠假日酒店入面嘅餐厅我叫咗个Weekday Set Lunch Menu - 3 Courses 只需$268,性价比极高前菜 蟹籽沙律虽然系前菜,但个沙律都几够份量,有青瓜丝、蟹柳丝同蟹籽,青瓜好爽口好清新,蟹籽脆卜卜,作为前菜好开胃主菜 茄子意大利粉因为最近唔想食咁多肉,所以叫咗个茄子意粉,意粉酱系青酱,茄子煮得淋,意粉有咬口,仲有好多蕃茄仔,虽然系素食都唔会话食完好空虚,如果食素嘅朋友嚟都唔怕冇嘢食自家制提拉米苏自制嘅提拉米苏,酒店餐厅出品一定冇伏,果然冇令我失望,芝士好creamy,蛋糕浸满咖啡,中和芝士嘅腻,自己一个食晒大满足,同朋友就可以开心share 另外点咗杯 Expresso macchiato食甜品都想配搭杯咖啡,所以加钱叫咗杯espresso macchiato, 浓郁咖啡味,食完一个丰富嘅午餐可以提一提神呢度环境好宽敞舒适,坐得舒服又够静,好啱同三五知己一聚。门口仲有个干式熟成柜,确保每块牛扒温度及湿度都受严格控制,下次一定要试试依到既牛扒!二百几蚊可以有五星级服务同质素,真系好抵,值得推荐!
前菜 蟹籽沙律
主菜 茄子意大利粉
自家制提拉米苏
另外点咗杯 Expresso macchiato
二百几蚊可以有五星级服务同质素,真系好抵,值得推荐!