翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2021-03-10 125 浏览
今日行经尖沙咀见到这间餐厅好吸引,因为三月做紧半价龙虾优惠,龙虾嘅煮法有五种,分别系避风塘,黄金流沙,芝士焗等。最后我哋拣左上汤龙虾,龙虾肉好实又新鲜,味道一流😋。我哋亦叫左黄金豆腐,餐厅职员好Nice, 特别提醒我哋一定要趁热食,够热外皮先会够脆。口感好特别,豆腐内软又滑,但皮脆且香,正!😆我地亦叫左避风塘猪手,火候啱啱好,令到猪手外皮脆但唔会太硬太干,猪手肉嫩身且Juicy! 🎊最后唔够喉,再叫左份酱煮BB鸭,鸭皮香口,鸭肉多汁又嫩!好味!兼且有餐厅职员帮我哋剪开鸭肉,唔使自己用手撕,方便很多!服务一流!👍🏼我打算下星期会再嚟,趁住三月仲有半价食龙虾嘅优惠,抵食!自己煮都冇咁平呀🥳🥳
黄金豆腐
上汤龙虾