2022-01-15 1424 浏览
一月又再禁晚饭堂食唯有约朋友下午茶,但系一见到一个咁吸引嘅歺牌即刻转軚,食咗一个劲满足嘅三道菜「下午茶」如其散叫main course 加饮品不如食呢个三道菜套餐更抵,有前菜,主菜,甜品及咖啡/茶,$488绝对不算平宜但在Grand Hyatt 以呢个价钱食到一个three courses menu真系好抵,仲要系好好食冇欺场前菜可以拣Caesar salad或汤或烤麸, 主菜有六款可以选择,有三文治、牛扒、意大利云吞、和牛、咖啡厅最出名嘅海南鸡饭同喇沙任择,我怕太饱拣了🦞龙虾潜艇三文治:面包是松软的竹炭面包,搽上牛油再焗香气四溢,再加丰富的龙虾肉及牛油果同埋side dish薯条真系好满足,朋友拣了份量十足的西冷最开心系佢哋嘅甜品无论卖相同味道都好精致,我哋两个人拣咗blueberry cheesecake 同rich chocolate mousse cake share食,今日嘅cheesecake 绝对有惊喜为成个歺完美作结,加上枱与枱之间空间十足,我哋由三点食到六点,真系好满足,奈何一到六点便要离开,唯有盼望可以早日再有晩上堂食

2022-01-15