2017-07-24 550 浏览
第一次入呢间茶餐厅系深夜01:00,啱啱收工鬼咁肚饿!求求其叫咗个我未食过又有啲特别嘅(虾酱豆卜蒸火腩)加白饭,𩠌上到枱嘅时候𠮶啲虾酱味使到胃口大开!食咗2大碗饭。一个字掂!👍👍👍👍👍👍👍跟住成个月都有去帮衬,计有葡汁焗猪扒饭、就算豉汁蒸排骨都好食过大酒楼、仲有个出位嘅虾酱豆付火腩煲、潮式蚝仔粥,最近仲食埋佢个麻辣水煮牛肉,有啲奇怪?点解茶记会有川菜呢?即管叫个试吓啦!因为都几中意食麻辣嘅!去亲川菜食店必点!话咁快牛肉上枱!见到都几简单!只有支竹、芽菜、牛肉同香菜!份量都多嘅!唔食由自可,一食唔停得!又系2大碗饭!喺食紧牛肉之余见到格篱枱好似好香麻辣味咪偷偷哋睇吓人哋食啲乜,见到系大大煲嘅麻辣鸡加蟹煲,仲有其他都食大大碟嘅𩠌!好似系福食,但睇见佢哋又唔似伙记,我估系老板自己食。觉得好特别,乜鸡同蟹夹麻辣嘅咩?好奇心驱使下!咪问吓啰!佢哋话有麻辣鸡煲,菜牌无嘅,佢仲话半只麻辣鸡煲$150蚊,你可以去街市自己买蟹叫大厨煮就得!咁第二晚就买咗只肉蟹俾佢哋煮个麻辣鸡蟹煲!一上枱香到无嘢讲,即刻过对面7仔买2枝大啤队餐饱!埋单都系$180包含$30蟹加工,抵食到死呀!好好味呀!👅👅👅👅👅👅👅佢哋
咁第二晚就买咗只肉蟹俾佢哋煮个麻辣鸡蟹煲!一上枱香到无嘢讲,即刻过对面7仔买2枝大啤队餐饱!埋单都系$180包含$30蟹加工,抵食到死呀!好好味呀!👅👅👅👅👅👅👅佢哋仲话其他海鲜都夹,咁我又中意虾同鲍鱼得唔得!佢哋话都得!第二晚又买咗啲靓虾同鲍鱼仔,佢哋话唔使买大只鲍!细只就得!呢两晚满足到一生难忘,多谢狂潮美食!
劲赞!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
2017-07-19
  • 麻辣水煮牛肉必食、虾酱豆卜蒸火腩、虾酱豆付火腩煲、麻辣鸡煲必食