2024-10-17
今次我哋去咗铜锣湾嘅蒲东蒲西试佢哋嘅午市二人餐,环境真系一流!一入到去就感受到浓浓嘅上海风情,装修典雅又带点复古味,感觉舒适又高级😌。午市二人餐嘅性价比超高,CP值爆表!🤩 绝对系抵食之选!我哋叫咗嘅菜式包括:* **醉猪手 (冷盘):** 猪手炆得非常入味,酒香扑鼻,肉质软糯,入口即溶,肥而不腻,一上枱已经好吸引!🤤 绝对系个好开胃嘅开始!* **赛螃蟹 (小菜):** 卖相精致,味道鲜美,蟹肉鲜甜,口感细腻,令人回味无穷!🦀 完全唔觉系用蛋白整㗎!师傅功力一流!* **干煸四季豆 (小菜):** 四季豆爽脆鲜嫩,干煸嘅做法令四季豆更添一份香气,蒜蓉嘅香味恰到好处,简单却美味!💚 完全唔会油腻!* **经典上海生煎 (点心,2只):** 底脆肉 juicy,汤汁鲜美,咬落去汤汁在口中爆开,真系人间美味!🤤🤤🤤 虽然得两只,但系每只都咁大个,好满足!* **嫩鸡烩面 (主食):** 鸡肉嫩滑,汤底鲜甜,面条爽弹,份量十足,好饱肚!🐔🍜 暖胃又舒服!* **海参酸辣汤 (汤):** 酸辣适中,汤底鲜美,料足味浓,海参爽口弹牙,暖胃又开胃!暖笠笠嘅感觉,正呀!♨️
午市二人餐嘅性价比超高,CP值爆表!🤩 绝对系抵食之选!
我哋叫咗嘅菜式包括:
* **海参酸辣汤 (汤):** 酸辣适中,汤底鲜美,料足味浓,海参爽口弹牙,暖胃又开胃!暖笠笠嘅感觉,正呀!♨️ 饮完成个人都暖晒!
服务方面,侍应态度亲切有礼,上菜速度适中,整体服务令人满意😊!
总括而言,蒲东蒲西嘅午市二人餐性价比超高,环境优雅,食物质素高,绝对系一个物超所值嘅选择!强烈推荐俾大家去试吓!👍 下次我哋仲想试埋佢哋嘅其他菜式!🥳