2023-03-31
路过荷李活道看到呢个门面,之后打电话俾佢,佢话要预约先有位,又话要做预授权先付款仲有的确认,去到呢步我都觉得好正常,ok流程做完,就等到时间去试下咯,因为没去过,所以定了午餐。 去到午餐个日,中午12:30一个人都冇,心底感觉不妙。个日本佬40唔到个年纪可能系伤风紧,从我一进门就在抽鼻🥶。个餐厅经理系香港人,但系全程除去问我饮茶定饮酒之后就未出现过了🤷🏿♂️。午餐set选了988,竟然还有1480⋯(真系好庆幸未有嗌个个😅) 988个set,9贯sushi同埋前菜一道鱿鱼仔,一个miso汁,两小粒绿茶朱古力。个经理开头落完单之后就不知去向,也不在旁边讲是哪几种鱼的sushi,最后收钱仲要加一。真系唔知系咪个个「最伟大嘅地方」的人过来开店呃钱。鱼也没有稀少品种,也没有稀少部位,仲有一贯sushi黏著跟头发,完全冇惊喜就只是坑⋯真系伏中之伏,万望各位Omakase同好注意避坑,真系要多加小心。 全程只得我一个人食,中午一个人都冇,真系踩坑。最后买单,唔知呢个经理搞去边,仲要个日本佬去后厨叫人仲要等好
全程只得我一个人食,中午一个人都冇,真系踩坑。最后买单,唔知呢个经理搞去边,仲要个日本佬去后厨叫人仲要等好耐先返来收钱。真系唔知搞边科🤷🏿♂️。anyway,伏中又伏,伏到激!