2025-01-22
🍽️江苏铭悦📍上环干诺道中130-136号诚信大厦2楼今日试咗一个好正嘅商务套餐!价钱并唔系特别便宜,但以这样嘅高质素,绝对物有所值🍽️❤️~三小碟🥢有双色镇江肴肉、葱油海哲头同埋鱼子海盐熏蛋,真系好丰富,特别钟意𠮶个鱼子海盐熏蛋,熏蛋外层烟熏得啱啱好,蛋黄流心,鲜嫩顺滑,加上鱼子嘅咸香同海盐嘅脆口,好有层次感,真系回味无穷😋~云南真菌螺头老鸡炖汤🍲呢碗汤滋补得不得了,老鸡嘅鲜味同云南真菌嘅香气完美结合,饮到嘴舐舐❤️~宫保海虎虾球🍤摆盘精致,色彩丰富,酸酸甜甜好惹味,虾球超级大只兼新鲜弹牙,宫保嘅味道够香浓,好正😁~百叶子樱桃肉 🍖其实即系红烧肉,煮得软嫩入味,每一口都充满咗丰富嘅肉香同甘甜嘅酱汁,用料上乘,肥瘦均匀,肉质滑嫩,入口即化,真系唔错👍~海苔酥脆鱼片🐟鱼片外脆内嫩,口感极好,海苔嘅香味同鱼片融合得恰到好处,令味道更加丰😋🍴~招牌小笼包🥟小笼包皮薄馅靓,一咬入去就有汤汁流出嚟,肉也吃得到原本嘅鲜味,即系好好味🤣~干煸四季豆🥗四季豆炒得香脆,辣味适中,每一口都充满咗蒜香同小肉粒嘅鲜美味道,我哋都食得好开心😀~精选甜品🥣🍈最后仲有木瓜雪耳糖水,汤底甜而不腻,味道好清爽,滋润养颜,饮完之
📍上环干诺道中130-136号诚信大厦2楼
~海苔酥脆鱼片🐟
~招牌小笼包🥟
~干煸四季豆🥗
~精选甜品🥣🍈
最后仲有木瓜雪耳糖水,汤底甜而不腻,味道好清爽,滋润养颜,饮完之后皮肤都靓啲啦❤️