2023-05-20
岩岩上环同朋友做完gym 想食返多啲健康有营养嘅午餐 就揾到呢间餐厅餐厅虽然少,但系位置都算坐得几舒服 而且布置简洁,播放轻快嘅歌曲。同埋都见到佢会做外卖, 10分方便见到佢有几款signature bowl ,适合唔想用脑嘅朋友自己选择。而我自己就拣咗自选嘅鱼生bowl 是我地今次就嗌咗佢嘅Classisc 三文鱼同埋Creamy Baby份量都算几多,见到佢好似就嚟满晒出嚟㗎。Classics 三文鱼,有埋凉瓜牛油果同埋柠檬等等, 特别饱肚同埋有一丝清新嘅感觉。特别钟意佢嘅三文鱼新鲜,外表感觉好精致得来,而且好健康,10分好食。Creamy Baby 都有三文鱼同埋牛油果,不过佢比起Classic Salmon 多咗豆腐,蟹籽,同埋木鱼丝,配上佢嘅芥末酱,营养,层次更加丰富。特别钟意呢一间舖头系佢可以除咗陪饭之外,亦都可以改做沙律菜,又或者两样都有。几FlexibleConclusion: 比起其他Poke bowl,觉得佢嘅配料比较特别,而且高级,而且整体外型精致,适合钟意打卡同埋想健康嘅人士。下次可以试吓外卖。
餐厅虽然少,但系位置都算坐得几舒服
而我自己就拣咗自选嘅鱼生bowl
份量都算几多,见到佢好似就嚟满晒出嚟㗎。