2024-04-19
今日同好姊妹放假 ,去左中上环行街,主要目的系去食铁板烧😍,经朋友介绍下 我地一于去试下「Teppanyaki Kaneko」。-装修系黑暗风,非常有格调,感觉好奢华😍而且店员非常之热情,主动留意我哋需要咩,就Chef亦都keep住同我地有互动,成个过程好enjoy😍- 头盘系 矶煮鲍鱼配本菇~-炒苏格兰圣子王,好爽口,配蒽、蒜,辣椒一齐食非常惹味👍🏻-澳洲黑鲍鱼三食,分别系薄切 、好有口感,鲍鱼肝酱xo酱角切,加埋xo 酱令佢更加升华😍,仲有一道系鲍鱼裙边,由于佢接触海草较多比较滑身嫩口,不需太多调味,几特别第一次咁食-金鲷鱼 鱼鳞香脆肉滑 配洋葱海胆鱼骨汤露荀系Chef 由法国菜变化出嚟,骨胶原比较重,饮落好浓厚 正呀👍🏻👍🏻劲足料❤️-清酒煮蚬 洒味香浓,蚬肉控制得岩岩好,个汤好舒服,好重洒味,好正呀👍🏻-炸蒜片 配安格斯牛柳 7成熟,好少系外面食既七成熟都咁嫩滑 好重牛味👍🏻, 牛肉薄烧配葱蒜蓉好有风味 而且入口即溶 😋😋-高菜蛋炒饭 米饭炒到粒粒分明,好有口感,上面煎蛋系日本蛋,特别香浓😋,配面豉汤、日本渍物-炒杂菜 -最后甜品系益力多沙冰,非常绵滑,啖啖都好浓益力多味👍🏻焦糖
装修系黑暗风,非常有格调,感觉好奢华😍
而且店员非常之热情,主动留意我哋需要咩,
头盘系 矶煮鲍鱼配本菇~
炒苏格兰圣子王,好爽口,配蒽、蒜,辣椒
一齐食非常惹味👍🏻
澳洲黑鲍鱼三食,分别系薄切 、好有口感,
金鲷鱼 鱼鳞香脆肉滑 配洋葱海胆鱼骨汤露荀
清酒煮蚬 洒味香浓,蚬肉控制得岩岩好,
个汤好舒服,好重洒味,好正呀👍🏻
好有风味 而且入口即溶 😋😋
高菜蛋炒饭 米饭炒到粒粒分明,好有口感,
上面煎蛋系日本蛋,特别香浓😋,配面豉汤、日本渍物
炒杂菜
最后甜品系益力多沙冰,非常绵滑,啖啖都好浓益力多味👍🏻焦糖多士 ,煎到非常酥脆,大爱呀😘