Poking

2023-12-19 19 浏览
今日同老公去左上环兆成行探店,探完就开始肚饿。见到对面有间小店就顺道探埋。😋😋入到去坐低发现原来系行健康路线,啱哂我老公!成日话减肥但系仲系咁食。结果就一人嗌左一个饭。😝老公叫左creamy baby,一放上枱就知绝无欺场,劲多三文鱼同木鱼碎,望到哗一声。三文鱼同牛油果好夹,再加啲芥末蟹籽,帮成个饭加添味道层次。佢仲有啲青瓜粒同豆腐,成个饭嘅口感极丰富!老公再配左个奶茶高蛋白饮品,一嚟满足下佢奶茶瘾,二嚟又比一般奶茶健康,一举两得!🤩我就叫左个自选,要左呑拿鱼,蒽,蟹柳同椰菜花,配原辣酱油。佢一嚟到嘅摆盘又系好吸引,呑拿鱼完全无根配上蒽同酱油真系一绝。鱼嘅份量又够多,绝对唔系得几粒嘅gimmick嘢。我就咁叫左个热柠水送下,系见到柠檬片,唔系用柠檬汁开,值得一赞。呢次探店十分成功,又探到香油又探到食物。如果下次去开附近都会再去食!

2023-12-16