6天前 0 浏览
🍽️望月轩📍上环干诺道中168-200号信德中心西座3楼澳门广场3017号舖食中菜一向系我嘅至爱,今晚阿仔带我去信德中心「望月轩」,佢上次同朋友食过觉得相当不错,环境舒适,服务殷勤,真系唔错😬~前菜花生好香脆;凉拌茶树菇少少微辣好开胃👍工作太辛苦,唔想用脑,就点了一个精选海鲜二人餐 ,好丰富❤️~时令炖汤羊肚菌炖走地鸡炖汤好足料,香味四溢,养生美味之选😬;另外一碗转咗做天麻汽锅鸡,味浓汤鲜,少少辣味,有去头风嘅作用,真系养身滋补👍~蜜汁火肪🍖卖相靓,因为色泽鲜艳,油亮诱人,切片又均匀,厚薄适中😍蜜汁嘅甜味渗透入每一片火肪,味道浓郁同有层次感😋🍖~清蒸沙巴龙趸仔🐟鱼肉新鲜弹牙,加上不会过咸的甜豉油,很美味😋~板烧姜葱鲜鲍鱼铁板上枱,能保持温度,热辣辣嘅切片鲍鱼香气扑鼻,食落去好弹牙惹味🤗我连啲配料都食清光,特别系啲洋葱🧅好入味👍~上汤翡翠时蔬份量好足,汤底鲜甜,白菜仔都好新鲜,食多啲菜够健康呀😊~冰糖银耳羹呢个够滋阴养颜,甜度适中,食落去好润喉,啱晒而家干燥嘅天气,好掂🤗另外今晚好开胃,加点了五香牛展,用料上乘,肉质软嫩,都很出色👍
🍽️望月轩

~前菜
花生好香脆;凉拌茶树菇少少微辣好开胃👍

~时令炖汤

~蜜汁火肪🍖

~清蒸沙巴龙趸仔🐟
鱼肉新鲜弹牙,加上不会过咸的甜豉油,很美味😋

~板烧姜葱鲜鲍鱼

~上汤翡翠时蔬
份量好足,汤底鲜甜,白菜仔都好新鲜,食多啲菜够健康呀😊

~冰糖银耳羹