2024-06-05
身为港岛人嘅我终于试到上环非常出名嘅「味道」,小店无论中午同夜晚都非常爆满,可见系几咁受欢迎👍🏻主打生炸鸡肶同葱油猪扒饭等,我同朋友仔梗系嗌呢两款必点嘅招牌啦😋生炸鸡肶配泰式冬阴功米粉必食👍🏻👍🏻大大只嘅生炸大鸡肶,即叫即炸皮脆肉嫩,鸡肉非常juicy,咬落去脆卜卜里面软滑,够晒入味,入口啖啖肉超级满足😋冬阴功米粉正宗泰国风味,酸辣香浓,味道丰富而有层次越式香茅葱油猪扒蛋饭必点👍🏻👍🏻超大块嘅猪扒配上太阳蛋同葱油,再喺米饭上加上浓稠嘅黑豉油,猪扒比我嘅手掌更加大块,肉质松化软腍,将太阳蛋蛋黄笃穿,加入香味扑鼻嘅葱油,捞入米饭之中,每粒饭都裹满蛋汁,滋味无比泰式炭烧猪肉串猪肉串充满炭烧嘅香气,外面烧得焦香焦香,猪肉仍然充满肉汁,店家嘅沙嗲酱浓郁香甜,入口仲食到粒粒嘅花生,两者配搭无得顶👍🏻📍味道 (上环)上环毕街15号地舖人均消费:$100-150食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️服务:⭐️⭐️⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
生 炸鸡肶配泰式冬阴功米粉
越式香茅葱油猪扒蛋饭
泰式炭烧猪肉串
📍味道 (上环)
上环毕街15号地舖
人均消费:$100-150