2025-02-13 0 浏览
以前总不明白点解有D酒店可以贵得起,一个平日的晚上,我黎到半岛酒店大堂,犒赏一下自己,做下上等人🤣当你一行入黎酒店大堂,真系会觉得成个人高级晒,好钟意酒店保留左一种好西式而又传统之感觉,一坐底,灯光又暗沉,即使客人不多,酒店依然有安排现场奏音乐,听住个现场演奏,高级感又再Level Up🤣🩷打开Menu一望,茶水都唔平,百几元一壶Tea,但胜在茶种够晒独特,有马鞭草茶、瑞士香草茶等等,list out埋个疗效,你又会觉得服气的。茶水order左,叫埋个dessert.. 都成2XX 一个甜品,我要左个Dark Chocolate口味的,呢个dessert真是深得我心,起初我都觉得好贵,但呢个味道又确系令我心服口服:一个甜品,卖相靓之余,入面有tiramisu cream,口感幼似雪糕,淡淡甜味食好多都OK!入面仲有D脆饼,好balance好有咬口,个底系chocolate brownie 浓郁得黎同样不太甜,一个dessert可以睇得出半岛个品味🔥👍🏻,贵得黎我系好开心好满足!半岛即系半岛!服呀!😎