2020-02-17
记得之前黎食上菜超慢,一个lunch足足食左两个几三个钟,今日谂住同朋友倾下偈,所以拣番佢,点知有进步㖞,上菜快左🤣Lunch set 包左前菜、主菜、甜品同饮品,平均$300左右,价格跟主菜而定前菜简单拣左beef carpaccio,主要系因为见到食材用上鸭蛋黄,觉得有趣腌洋葱、酸瓜嘅酸甜、鸭蛋黄酱嘅咸香、白萝卜片嘅清甜,再加上牛肉片嘅嫩滑,相当不错嘅配搭中间有个小插曲系侍应落错左个主菜,不过都好快更正再整过😌主菜系risotto,以海鲜为基调~有好好味加煮得刚刚好嘅虎虾同带子🥰其实算系一个fusion菜,加入香茅同蚬等食材嘅汤去煮risotto,另外再放上炸过嘅香茅,初初食觉得几有趣,不过尾段有啲腻同有个中汤煮risotto嘅感觉🤔Daily dessert 系柠檬mousse ❤️上面系蛋白脆片,刚好为食完risotto有啲腻嘅我解腻,清新番
中间有个小插曲系侍应落错左个主菜,不过都好快更正再整过😌