2020-01-22
假期嘅时候想享受休息下,当然就系揾间餐厅慢慢坐啦,如果想好好倾吓计,我自己觉得楼上Cafe会比地铺来得舒服,呢间佢有好舒服嘅梳化位,唔会好迫,又私人空间同阔落,正🤣晚餐Menu价钱都几合理,叫左个d, 蟹肉杂果忌廉意粉,佢如果加嘢饮($38以下)沙律前菜同甜品蛋糕嘅话就系加$35,觉得非常之合理,自己因为想减肥,就冇饮得甜野冻野,拣咗一款啱自己嘅花茶,呢一个[特首]系用马鞭草、金盏花、薄荷同埋柠檬草,可以增强心脏、精神紧张疲劳同埋平肝火,啱晒忙碌嘅香港人🤣个人感觉最重系柠檬草味,好清新润喉,食忌廉意粉仲可以平衡下清新口味,好钟意,佢下面仲有蜡烛座热住杯茶,饮晒仲可以另外叫店员加水都好愿意,唔错唔错!前菜沙律系胡麻酱的生菜同蕃茄,虽然无特别贵的沙律菜,但整体酸酸甜甜几开胃,个人食沙律最怕啲菜会好软好霉,佢呢一间生菜同埋蕃茄都好爽脆新鲜清爽,几好食❤️😆❤️意粉好好吃!开头以为忌廉会似卡邦尼白汁,但其实味道系香草味重,都几唔同坊间忌廉汁、唔会肥腻的味道,个人喜好食意粉要够弹牙同偏硬身(好怕软晒无口感),呢间都做得好好,虽然蟹肉唔会超级多,但都有存在感,唔系假蟹柳,出面来讲都少见有蟹肉意粉,唔错
意粉好好吃!开头以为忌廉会似卡邦尼白汁,但其实味道系香草味重,都几唔同坊间忌廉汁、唔会肥腻的味道,个人喜好食意粉要够弹牙同偏硬身(好怕软晒无口感),呢间都做得好好,虽然蟹肉唔会超级多,但都有存在感,唔系假蟹柳,出面来讲都少见有蟹肉意粉,唔错唔错~
最后甜品芝士蛋糕三选一,怕腻所以通常我都选蓝莓芝士蛋糕,口感适中,唔会过分松软或者扎实,唔会太甜,蓝莓酸味啱啱好,男仔都唔怕酸,可以称得上系饭后甜品🍮旁边仲有少少可可粉同焦糖,可以令味道更加有层次,二$35配上嘢饮甜品同沙律来讲,10分唔错
同场仲有boardgame玩,台面够大无限时,假日休闲好去处!😆🙌🏻😆