2024-10-23
红桥真系好多好嘢食!如果有朋友入到屯门想食甜品,我会提议去叹甜品 🍰 呢度甜品选择多,有窝夫、中式糖水、台式芋圆,仲有港式同法式甜品!其中招牌窝夫有好多口味,点都会有一款啱食 🧇 今次试咗糖不甩丸子窝夫 ($65),加 $6 仲可以加麻糬。窝夫配糖不甩、芋圆同小丸子,口感烟韧,仲可以自选雪糕口味同点炼奶食。再嚟热嘅桃胶雪燕椰皇 ($58),炖蛋白热辣辣,椰汁桃胶同雪燕份量多得好猛烈 🥥🌴 桃胶又多又大粒,食极都仲有!跟住冻嘅椰皇杨枝甘露 ($58),椰子炖蛋配芒果杨枝甘露、椰汁、花奶同西米,每啖都食到好多柚子肉。呢度平时 2-7pm 都有下午茶餐,我哋再叫埋法式焦糖炖蛋配榴连雪糕连嘢饮 ($44),面头焦糖香脆,炖蛋嫩滑 Creamy,咖啡都好饮 ☕️🍮