餐厅: 大快活 (鯉魚門廣場)
资讯:

2015-05-20 265 浏览
下昼三点三又到喇,梗系蛇返个王食个tea啦,恕小弟无知,鲤鱼门商场唔想食炸嘢就剩返呢间,好啦下午茶时间无咩人但系因为柜台姐姐之间嘈交足足等咗五分钟先有嘢食我忍我忍我忍忍忍!!!终于有得食,今次嗌咗个雪菜肉丝米茶餐。与其话喺雪菜肉丝米,不如叫雪菜6粒肉米仲贴切,无咩肉落过肚之余,雪菜仲系冇乜味(系真系无咩味唔系冇雪菜味咁简单),汤底似系生抽沟水加麻油,清清哋懒系健康咁,米粉呢铺劲啦,我见唔系好肚饿谂住打阵机先食,过咗成两个字仲喺劲弹牙爽口,好食就好食嘅(我讲口感)不过睇个样落嘅添加剂都唔少,食少咗味精油盐但系食左成肚添加剂,赚返嚟嘅健康都唔够蚀俾佢啊唉既然食咗成肚化学剂不如就饮返杯奶茶沟稀吓啦,点知个茶胆唔知系咪朝早用到依家,冇乜茶味,感觉似茶味淡奶,同k记m记奶茶差唔多.下次试下其他嘢先
我忍我忍我忍忍忍!!!

下次试下其他嘢先
雪菜六粒肉米粉