2024-11-14
铁路热炸大排骨配香菇卤肉饭($65)以下午茶嚟计,份量不少,有两小碟前菜,一大块炸猪排切件,半只卤水蛋,椰菜同粟米,肉燥及白饭。前菜虽然系两小碟,但有四款开胃小食,木耳、洋葱、腌萝卜、酸菜;炸猪扒即炸够热唔油腻,外层脆,里面肉质有咬口,未算软嫩但唔嚡,洒上椒盐粉,十分惹味;肉燥唔算好多,捞唔哂啲白饭,卤肉唔肥,味道正常;卤水蛋、椰菜、粟米,正常发挥。自选招牌灯笼卤味4款配料+1款主食($65)配料拣咗蹄膀、大肠、麻吉烧、通菜,主食+$3转咗手工乌龙面。份量适中,猪手肉及猪大肠各约有六件,卤水入味,唔过咸;麻吉烧普通;通菜份量多,爽口无渣;乌冬唔糊口兼有咬口,口感不错;汤底微咸,可以;面层洒上酸菜及青葱。麻辣酱香卤猪耳朵($24)加配小食,份量不少,猪耳爽口弹牙,肥位唔多,麻辣酱味浓,麻味辣味都出,食得几过瘾,好啱我口味。餐饮:热冬瓜茶(个人觉得偏甜)、热蜂蜜绿茶(个人觉得绿茶涩味重)。PS:另收加一服务费。
自选招牌灯笼卤味4款配料+1款主食($65)
麻辣酱香卤猪耳朵($24)
PS:另收加一服务费。