2005-05-02 17 浏览
琴日同妈咪2个人0系度饮下午茶,3点去到,人唔算多,好快揾到位.我地叫0左d 点心食,冇炒小菜,埋单都要98蚊,唔算好平.原本叫个叉烧肠粉,但卖哂食唔到.结果叫0左虾饺,叉烧包,鸡包仔,小笼包,mango pancake同埋猪肉云吞.虾饺皮厚0左好多,以前糸彩d虾饺好好食,虽然而家d虾都好大只好新鲜,但块皮做得冇以前咁好了.叉烧包ok,d叉烧系自己整,色素唔重,味道都好食~鸡包仔系妈咪至爱,佢话而家好多酒楼d鸡包仔都系大陆入货,蒸好就俾客人食,并非酒楼自己整,但佢话好彩0既鸡包仔都仲系自己整,新鲜好食用料足咁话.小笼包唔得,肉太多,汁唔够,皮太腍,有待改善.mango pancake系3小块,都ok好食.猪肉云吞有5粒,都几好食,粒粒云吞都好大粒~好彩服务都唔错,点心上得快,埋单又快,好多酒楼都应该向佢地学习下~

我地叫0左d 点心食,冇炒小菜,埋单都要98蚊,唔算好平.