2018-05-28 1517 浏览
几年前好中意去大坑食晚饭,个时大坑有好多好有情调又唔太贵既餐厅。每次行完铜锣湾都会特登行过去食饭。有段时间冇黎,上次去反 大坑变得冷清左好多.. 系大坑兜左一个圈,见到有间小店 里面座无虚席,即刻吸引到我入去试下一入到去 老板好热情咁招呼我地坐低。餐厅既餐牌就系头顶上面既黑板,所有菜色都写哂系上面。由于餐厅几乎full house,我地被安排坐吧枱,但系其实系呢类小店食饭我特别中意坐吧枱,可以欣赏住厨司炮制食物 开下眼界👀由于唔太肚饿,我地嗌左一个前菜同一个主菜,前菜嗌左个toast,睇住师傅将烘过既面包垫底,加上秘制既酱汁一齐炒熟既磨菇同埋一只预先整好既温泉蛋。上枱后 老板将原个热熔既cheese 好似瀑布咁括落我地个toast上面,睇到都觉得兴奋!切开温泉蛋🍳蛋黄加上磨菇同面包实在美味!再咬一啖厚厚既cheese ,cheese味好浓好香再睇师傅整左其他客人几道菜之后,就到我地既pasta。菠菜pasta加上鱼子同海胆本身已经冇得输。食落海胆好鲜甜,意粉汁唔会太浓抢过海胆鲜味,加埋一齐食好creamy好好味!我地再嗌多两杯白酒,happy hour时段一杯差不多60蚊 好抵饮,大家

Morel  mushroom  toast,  egg,  Raclette  cheese

Sea  urchin  pasta  with  flying  fishroe

我地再嗌多两杯白酒,happy hour时段一杯差不多60蚊 好抵饮,大家放工可以黎轻松下。希望大坑可以开反多啲呢类型既小餐馆喇
2018-05-16
  • Morel  mushroom  toast