2024-06-25
呢间新开嘅印度菜餐厅,想嚟食好耐想。佢喺尖东海旁,周围都好chill。入到去餐厅仲chill,优雅嘅印度风装修,餐枱布置都令人感觉舒适。店员大部分都系外国人,好热情servicing。set meal选择好吸引我地有选择困难症。主厨咁啱出左嚟,同我地介绍佢set嘅menu,话全部都系佢嘅signature😆,跟住俾左啲意见我地,仲安排左店入面一位识广东话啲店员嚟再讲解下。SNACKS:KHAKRA. CHUNDO好特别同开胃嘅酱料,甜中带辣嘅芒果肉加大大块燕麦脆片CORN CHIPS & KACHUMBER青瓜蕃茄沙律酱加粟米片,口感清新开胃STARTERS:EAT A RAINBOW卖相好靓,有多款健康食材好似彩虹咁舖上碟。上枱后,待应会即场制作捞起并加入调味,口感独特美味KHEKDA (BAE)极鲜甜的蟹肉沙律配合红石榴和金箔,十分推荐MIDDLES:KOLI - WADA大虾配以特制香草酱料,带点酸同辣EAST INDIAN LAMB POTATO CHOPPING印度嘅羊肉薯饼,外层松脆,好香口MAINS:EAST INDIAN FISH KUJIT特别嘅海鲜煮法,用蕉叶包住鱼
SNACKS:
KHAKRA. CHUNDO
好特别同开胃嘅酱料,甜中带辣嘅芒果肉加大大块燕麦脆片
CORN CHIPS & KACHUMBER
青瓜蕃茄沙律酱加粟米片,口感清新开胃
STARTERS:
EAT A RAINBOW
KHEKDA (BAE)
极鲜甜的蟹肉沙律配合红石榴和金箔,十分推荐
MIDDLES:
KOLI - WADA
大虾配以特制香草酱料,带点酸同辣
印度嘅羊肉薯饼,外层松脆,好香口
MAINS:
EAST INDIAN FISH KUJIT
特别嘅海鲜煮法,用蕉叶包住鱼肉,鱼肉铺满香草酱入晒味,鱼肉鲜嫩多汁
NOT CURRY
好似中式慢煮清汤羊肉咁,啲汤香浓而不腻,肉嫩juicy
DESSERTS:
AAMRAKHAND
卖相极精致嘅芒果甜品,非常推荐
RABDI
又系好靓嘅甜品,用smoothie同果仁组合
Cyprien Lireux L'HERBAGE CIDRE 2022
非常香甜的苹果气酒